HD_MRK
PGE

6 december

lucht dag 88

vandaag is het grijs,
maar ik zag het gisteren,
erachter zit blauw

lucht verwondering
lucht verwondering

 

16 oktober

heel veel steeltjes
en er groeien hartjes aan
in onze moestuin

8 oktober

we strooien hartjes
in de digitale wolk,
het regent liefde

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

28 september

zolang Lohues zingt:
‘as de liefde mar blef winn’n’,
komp‘t allemaol goed

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

12 september

ik vind mezelf wel
net zo lief als jij mij lieft,
zoals ik jou lief

lovingmelovingyou

23 augustus

that’s me loving me,
loving you, you loving me,
that’s me loving you

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

21 augustus

Bijna 21 is hij, zijn lange smalle lijf sterk en gespierd, zijn handen ruw. Hij haast zich in de dag en laat hem als een nachtkaars uitgaan. Daartussenin werkt en leert hij zichzelf wijzer. Zijn mooie rooie haren groeien met hem mee. Hij temt ze met zijn pet, maar soms kan zelfs die ze niet bedwingen.
Ze staan prachtig bij het groen van zijn trui.

en met MELIEF neemt hij mee wat hem lief is.

24 juli

zomervakantie:
liggen in het gras en zo
naar wolken kijken

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

22 juni

Was jij er? vroeg ze
ik ben er en jij dus ook
evenals melief

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

13 juni

38 was ze en haar hart stond even stil. En met het stoppen van haar hart verloor ze zichzelf én hem. Ze zocht, ze worstelde, ze zaaide, ze groeide en ze vond zichzelf en nog veel meer. Tien jaar later en ik zie een bruisende vrouw met een prachtig ritmisch kloppend hart. Aan de vinger waar ze ooit haar trouwring droeg, draagt ze nu met evenveel liefde Melief.
Met Melief neemt ze mee wie haar lief is. Ook de vader van haar kinderen.

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

11 juni

Bijna 55 en ze komt in beweging. Vandaag vliegt ze naar haar nieuwe leven. Ze weet niet wat het brengt, maar ze heeft besloten. Ze beschermt het vlammetje in haar en ze blaast – heel zachtjes – en voedt het met kleine beetjes stro. Ze laat de zorgen thuis en hoopt op vuur. Maar ze gaat niet alleen, met MELIEF neemt ze mee wie haar lief is.

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

 

6 juni, Melief2 en Melief3

ik geef je Melief,
het kan goud zijn of anders,
voor jou en je lief

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

 

5 juni, Melief2 en Melief3

kijk, dit is Melief;
het kan breed, smal of smaller,
voor jou en je lief

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

 

27 april#koningsdag

de meest blije kleur,
zei de koning ‘s ochtends vroeg,
is oranje toch?

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

 

26 april #moeder

‘lief’ zei mijn moeder,
met haar wang tegen mijn wang,
met een lange ie

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

 

26 april. #moederdochter

ik ben een dochter
mijn moeder heeft een dochter
ik ben een moeder

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

 

20 april 2018

net 18 is hij en gaat zijn eigen weg, dat heeft hij altijd gedaan. Hij doet de deur zachtjes dicht en opent een andere. Twee sterke benen, vleugels om te vliegen, muziek in zijn hoofd en een hart vol verlangens. Zo maakt hij zijn dromen.
Zijn blonde haren zijn soms blauw, soms roze, maar altijd even zacht.

en met MELIEF neemt hij mee wat hem lief is.

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

 

15 april #moederdochter

‘mam, laat me nou mijn
– ik vind het mooi wat ze zegt –
eigen ochtend doen’

MELIEF …want wat me lief is blijft me lief

 

2 april #paasvuur

zwarte handen en
een hete kop van het vuur,
tweede paasdag, toen

MELIEF …want wat me lief is blijft me lief

 

31 maart #laatste dag belastingaangifte

vrij van belasting
pak ik mijn rode tuinboek
en ga naar buiten

 

30 maart #goedevrijdag

er hangt een tasje
aan een haakje in de gang,
goed om vrij te zijn

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

 

29 maart 2018. Rood

in een nis met glas
staat een rood kopje van glas
alleen mooi te zijn

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

 

27 maart 2018. #herinnering

de rode lappen
speelden met de kinderen,
één werd ons gordijn

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

 

27 maart 2018

48 is ze, ze wilde een time-out van drie maanden, maar ze is de deur nog niet uit of ze vliegt. Ik zie weer het meisje van 15. Wilde krullen, een schaterende lach, aantrekkelijk, verpakt in strakke jurkjes. Volop vooruit, maar met haar ring neemt ze mee wat goed is.

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

 

24 maart 20.30 uur. #earthhour

mag álle licht uit
vroeg ik de halfvolle maan
stipt om half negen

 

24 maart 20.30 uur. #earthhour

een uurtje donker
de zon ging uit rond zeven,
maar wat doet de maan

 

22 maart 2018. #wereldwaterdag #internationalwaterday #worldwaterday

73% van onze aarde is water
meer dan de helft van ons lichaam is water

wat?
water
ja water
gewoon water
overal water
vast water
vloeibaar water
waterdamp
zeewater
zout water
zoet water
kraanwater
drinkwater
kokend water
theewater
warm water
zwemwater
schaatswater
smeltend water
grondwater
hemelwater
wijwater
natuurwater
wij zijn water
water
wat?

 

21 maart 2018. lente

de eerste lentedag
werd wakker met mist
alsof het nog niet wist
hoe het lente moest zijn

 

20 maart 2018. internationale dag van het geluk

Net 16, ze danst het leven en het past haar als haar panterjas. Heerlijk, zegt ze. Wenkbrauwen on fleek, randjes bloot, muziek in de oren en daar gaat ze. Eigenzinnig op weg met een rugtas vol talenten.
Ze is de leukste dochter, het liefste zusje, de beste vriendin en boven alles, blij met haarzelf.
Dat neemt ze allemaal mee in MELIEF.

 

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

 

moeder

ik dacht
toen ikzelf enkel een dochter was
dat moeder zijn
zeer overschat was
wist nog niet
dat dat over schatten gaat

 

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

 

8 maart 2018. internationale vrouwendag

#wijzijngelijkwaardig zegt ze
en ze grijpt haar kansen

ze is
een dochter voor haar vader
een zus voor haar broers
een liefje voor haar man
een moeder voor haar zonen
een vriendin voor haar vrienden
een meisje tussen jongens
een vrouw tussen mannen
zoals ze is

en ze grijpt haar kansen

 

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

19 is hij, zijn lange dunne lijf het liefst liggend. Hij bezorgt de ochtendkrant meestal voor 7 uur, gooit handig met zijn werpmes en maakt de mooiste dingen als hij wil. Hij is voorzichtig op zoek naar wat hij wil van het leven. De band zit snel te strak, maar deze ring vindt hij cool en hij draagt hem om zijn pink.

 

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

 

32 is ze en ze vindt zichzelf niet leuk genoeg, mooi genoeg en goed genoeg voor de liefde. Eerst moet alles op orde. Een paar maanden later verkoopt hij zijn net gekochte huis en woont ze samen met de liefde van haar leven.
Ze is leuk, mooi en goed en vindt dat zelf ook. Om dat te vieren graveert ze hun namen in haar ring.

 

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

 

Net 40 is ze en ze besluit dat ze zichzelf niet langer wil verstoppen. Ze laat zich fotograferen, toont haar foto’s en mening op facebook en wordt kleurrijk in haar kleding.
Daar gaat ze, blijmoedig op zoek, genietend onderweg en nu ook lief voor haarzelf. Dat zegt ze met MELIEF.

 

MELIEF …want wie me lief is blijft me lief

 
 
Roelie Zanting – 06 10 75 25 84 – roelie@isroelie.nl – Deventer – Bloemstraat 12, 7419 BW – Atelier Ramelestraat 6L, 7416 WV