HD_MRK
PGE

Het leek even stil te liggen, het project pauzehuisje, maar op de achtergrond gaat het door. In 2019 staat het eerste pauzehuisje, een huisje waar je je even terug kan trekken, om op te laden, zoals ook de natuur dat met ons kan doen. De natuur zal dan ook de inspiratie zijn. Hoe precies en waar, dat wordt vervolgd!

——————————————
nu ben ik aan het onderzoeken hoe zo’n huisje eruit moet zien. Het moet een flexibele constructie worden die je makkelijk kan opzetten en afbreken. En opeens zie ik overal huisjes. Een paar voorbeelden die ik tegenkwam. Niet flexibel, wel mooi.

pauzehuisje
Volkskrant 160519 is het een ei of is het een nest

Volkskrant 250519 huisje voor Mars

——————————————

Volkskrant 10 mei 2019 – V verdiept zich in 8 pagina’s: hoe komen we nog tot rust in een steeds vollere stad.
Hier kan een pauzehuisje ook aan bijdragen. Leegte, rust en stilte.

leegte rust ruimte
welbevinden

——————————————

Volkskrant 25 april 2019 – winnaar project Rembrandt heeft iets te vertellen

prestatiedruk studenten
prestatiedruk

Even pauze en dan weer spelen :) Ik loop er al een tijdje mee, komt ie. Het lijkt dat we allemaal op zoek zijn naar rust, een fijne wereld, een mooie wereld, de natuur, zachtheid enzo en we zoeken dat vaak in mooie oorden waar de zon schijnt, het gras heel groen is, groener dan hier, waar we lekker eten krijgen, gezond ook, eten dat energie geeft, waar we misschien wel gemasseerd worden, yoga kunnen doen, mediteren. Heerlijk! Vaak ver weg, duur, omringd door gelijkgestemden en als we thuiskomen vallen we weer midden in ons drukke, gevulde, ook leuke, maar heel andere leven en zijn we snel weer kwijt hoe fijn het was en hoe we dat kunnen vasthouden. Hoe zou het zijn als er zo’n plekje is midden in ons drukke leven met veel mensen om ons heen. Dat je een deurtje opendoet en daar voor even een kleine wereld vol verwondering is. Om op te laden, waar je je even kan terugtrekken. Inner peace. Het gevoel van een eiland. Alleen maar verwondering en rust. Midden in de stad, op het industrieterrein, tussen de kantoorpanden of in grote scholen. Een eiland op een plek waar het druk is, vol is, snel is, hard is. Een eiland, rustig, leeg, langzaam en zacht. Waar je af en toe binnen kunt lopen tijdens je drukke leven.

Eh, hoe zit dit nou, je bent toch grafisch ontwerper, of o nee, je bent van de ring Melief, nee fotograaf, huh ik snap het niet. En zag ik je laatst niet als coach. Ik ben het allemaal. Ik hou van mooie dingen maken, van schoonheid, helderheid, de natuur, van alles wat er is. Eigenlijk ben ik gewoon vormgever. Ik wil graag zichtbaar maken wat er al is, en de manier waarop maakt me niet zoveel uit. En die huisjes met een deurtje naar verwondering, daar past misschien alles in.

Die huisjes – ik noem het pauzehuisjes – dat ben ik aan het onderzoeken.
Ondertussen ga ik door met mooie dingen maken, voor jou of voor iemand anders, in welke vorm dan ook.


——————————————

Volkskrant 27 oktober 2018

natuur ontstressen

——————————————

Volkskrant 22 oktober 2018 – ontstressen door het aaien van een jong hondje

Volkskrant artikel puppykamer pauzehuisje

——————————————

plant-bathing-studio ontstressen

——————————————

 
 
Roelie Zanting – 06 10 75 25 84 – roelie@isroelie.nl – Deventer – Bloemstraat 12, 7419 BW – Atelier Ramelestraat 6L, 7416 WV